Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt ruim 64.000 euro onder elf Groninger projecten

De Noordermolen in Noorddijk. Foto: Wikimedia Commons

Het landelijke bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft ruim 64.000 euro verdeeld onder elf Groninger erfgoedprojecten. Vijf van deze projecten kregen steun vanuit de Covid 19-regeling die organisaties de gelegenheid gaf zich aan te passen aan anderhalvemetersamenleving

Stichting Groninger Poldermolens krijgt 10.000 euro voor de restauratie van de Noordermolen in Noorddijk. Na deze opknapbeurt zal de molen de polder weer bemalen.

Stichting Monumentenwacht Groningen krijgt 9500 euro voor de aanschaf van een inspectiebus. Het team breidt zich uit vanwege de aanvullende diensten die de Monumentenwacht verricht vanwege de aardbevingsschade en de verduurzamingsopgave.

Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal krijgt 9470 euro voor de aankoop en het herstel van een historisch spoorweggebouw uit de jaren ‘20. Dit gebouw wordt op het museumperron geplaatst.

Restauratie regenwaterbak

Stichting Archeologisch Informatiepunt Oost Fivelingo in Appingedam krijgt 7500 euro voor de restauratie van een 160 jaar oude regenwaterbak. Deze bak geeft een indruk van de drinkwatervoorziening tussen 1860 en 1900.

Hervormde Gemeente Nieuwe Pekela mag zich verheugen op 7500 euro voor de restauratie van scheuren in de gevel en de zaal van de kerk.

Stichting Museum Nienoord in Leek krijgt 5000 euro voor het vernieuwen van de website en het maken van een speurtocht waaraan bezoekers zelfstandig kunnen deelnemen.

Stichting Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren krijgt 5000 euro voor de aanleg van een extra bezoekerstrap en de aankoop van bolderkarren en schildersmaterialen voor een creatief bezoekersprogramma.

Stichting Borg Verhildersum in Leens ontvangt 4500 euro voor het ontwikkelen van een digitale verhalenverzameling over het landgoed.

Geschiedenis Veenkoloniën

Stichting Het Veenkoloniaal Museum in Veendam kan rekenen op een bijdrage van 2400 voor het maken van een digitale publicatie, die kinderen kennis laat maken met de geschiedenis van de Veenkoloniën.

Het Stichting Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal krijgt 1970 euro voor het digitaliseren van de collectie en de aanschaf van fotoapparatuur.

Stichting tot behoud van de Kerkelijke Begraafplaatsen van de Protestantse Gemeente Eemsdollard ontvangt 1500 euro voor het herstel van de begraafplaats van de kerk in Borgsweer. De kerk heeft een nieuwe bestemming gekregen als dorpshuis en evenementenlocatie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu