Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt ruim 70.000 euro onder 22 projecten. Opvallend: minder aanvragen dan voor coronacrisis

De concerten in het kerkje van Oudeschans worden altijd goed bezocht. Foto: Archief DvhN

De afdeling Groningen van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim 70.000 euro verdeeld onder 22 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Ze geeft daarbij aan cultuur- en natuurorganisaties minder subsidieaanvragen hebben gedaan dan voor de coronacris. Opvallend, stelt ze, aangezien de sector het zwaar heeft.

Balletvloer in De Kunstwerf

Een van de organisaties die wel een aanvragen deden, is Stichting Het Houten Huis. Zij krijgt 4660 euro voor de aanschaf van een balletvloer in de theaterzaal van het nieuw te betrekken pand De Kunstwerf aan de Bloemstraat in Groningen.

Concerten in Oudeschans

Stichting Activiteiten Commissie Oudeschans krijgt 2500 euro voor de concerten in het lustrumseizoen 2020-2021 in het vestingkerkje van Oudeschans.

Drive-in voorstelling

De Ketelstichting kan zich verheugen op een bijdrage van 1750 euro voor De Pineut . Dit is een muziektheaterproductie, die achttien aan de Jeugdtheaterschool Zuidhorn verbonden jongeren maken. De drive-in voorstelling wordt op het nieuwe transferium van het station van Zuidhorn uitgevoerd.

Hieronder het overzicht van de toekenningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu