PvdA Eemsdelta pleit voor gratis mondkapjes en desinfecterende gel voor minima

Foto: Unsplash

De PvdA Eemsdelta-fracties in de de gemeenteraden van Appingedam, Delfzijl en Loppersum vinden dat de gemeenten inwoners met een minimuminkomen moeten voorzien van mondkapjes en handgel.
Lees meer over
Appingedam
Delfzijl
Loppersum

‘Inkomen mag nooit een belemmering vormen voor een veilige, gezonde leefsituatie’, stellen Janny Volmer, Chris Bultje en Hilbrand Brantsma, de fractievoorzitters van PvdA Eemsdelta, in een persbericht.

Zij hebben schriftelijke vragen over dit onderwerp gesteld.

Dringend advies

Ze wijzen erop dat het kabinet iedereen dringend adviseert om in ‘publieke binnenruimtes’ mondkapjes te dragen, en dat het gebruik van desinfecterende handgel al sinds het begin van de coronacrisis wordt aangemoedigd.

‘Tegelijkertijd maken honderden inwoners gebruik van de voedselbank en kledingbank, en hebben we vele andere inwoners maar beperkt in beeld. Denk aan stille armoede en werkende armen.’

Duurzame mondkapjes

Mochten burgemeesters en wethouders van de drie gemeenten, die per 1 januari samen opgaan in de gemeente Eemsdelta, inderdaad mondkapjes beschikbaar willen stellen, raadt PvdA Eemsdelta aan duurzame exemplaren aan te schaffen.

‘Je hoeft dan minder vaak het huis uit voor nieuwe mondkapjes, je gebruikt een wegwerpmondkapje niet te vaak, en het milieu wordt niet belast met allemaal mondkapjes op straat.’

Nieuws

Meest gelezen

menu