Tien organisaties genomineerd voor Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen (met steuntje in de rug voor cultuursector)

Jong Goud Slochteren was vorig jaar een van de winnaars. Foto: Archief/ Provincie Groningen

De provincie Groningen heeft net als voorgaande jaren twee organisaties per categorie genomineerd voor de Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen. Toch worden dit jaar niet acht maar tien prijzen uitgereikt. De provincie heeft met Cultuur namelijk een vijfde categorie aan de verkiezing toegevoegd.

De categorie Cultuur is op verzoek van Provinciale Staten toegevoegd. ‘Hiermee ondersteunen we de cultuursector - zeker in deze bijzondere periode met corona - op een speciale manier’, reageert gedeputeerde Tjeerd van Dekken in een persbericht. ‘Normaal meldden deze organisaties zich aan in de categorie Leefbaarheid, maar op deze wijze hopen we nog meer cultuurinstellingen te bereiken.’

De eerste genomineerden in de categorie Cultuur zijn Graspop-organisator Stichting Graspop Baflo en Stichting Nienoord Spoorwegen.

De overige genomineerden zijn:

 • Jeugd
 1. ‘t Speulparadies in Beerta
 2. Scouting Vinchem uit Winsum
 • Zorg
 1. Vrijwilligersnetwerk Wagenborgen
 2. Hospice Veen en Wolden in Stadskanaal
 • Leefbaarheid
 1. Zwembad Meeden
 2. Soos Olderloug in Slochteren
 • Sport
 1. KOMunity uit Hoogezand
 2. Voltigevereniging De Eemsrakkers uit Holwierde

Publiek kan tot en met 31 oktober online stemmen op zijn favorieten. De vijf winnaars verdienen 3000 euro. De uitslag wordt op de Nationale Vrijwilligersdag, maandag 7 december, bekendgemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu