Tijdcapsule van Groningen: welke wensen hebben kinderen in het aardbevingsgebied voor de toekomst?

Foto: Eigen foto

Hoe zou Groningen er over 30 jaar uit moeten zien? Welke dromen en wensen heeft de nieuwe generatie Groningers voor haar eigen buurt of regio? Economic Board Groningen (EBG) daagt kinderen uit Noord- en Midden-Groningen met de wedstrijd Tijdcapsule van Groningen uit na te denken over de toekomst.

Kinderen kunnen individueel of met de hun klas meedoen aan Tijdcapsule van Groningen . Ze plaatsen hun idee voor de toekomst in de ‘digitale tijdcapsule’. Ze doen dat via de app Spacetime Layers, in de vorm van tekst, beeld en/of video.

‘EBG houdt zich bezig met de toekomst van de regio’, licht EBG-bestuursvoorzitter Emme Groot in een persbericht toe. ‘We zijn benieuwd hoe de nieuwe generatie Groningers denkt over de regio waar ze opgroeien. Welke wensen en ideeën hebben ze voor de toekomst van hun buurt, voor Groningen?’

Prijzen voor beste en mooiste inzendingen

Kinderen kunnen hun idee tot 9 november plaatsen. Vervolgens buigt een vakjury zich over alle inzendingen, waarna de beste en mooiste ideeën 13 november worden beloond met een prijs, zoals een VIP-tour naar het Groninger Forum met de hele klas.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu