VVD Eemsdelta wil duidelijkheid over verdubbeling N33

VVD Eemsdelta lijsttrekker Eduard Mulder voor de brug in Appingedam. Foto: Eigen foto.

De geplande verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam staat op losse schroeven: door de flink opgelopen kosten bij de aanpak van de ringweg in Groningen gaan andere infrastructurele projecten in de provincie Groningen mogelijk niet door.

,,Als de N33 Midden niet wordt verdubbeld, dan zou dat een grote domper zijn voor onze regio. Dit moeten we absoluut voorkomen. Het mag niet zo zijn dat de bouwkundige problemen en de overschrijding van het budget voor de Ringweg Zuid ten koste gaan van belangrijke projecten in de regio’’, zegt Eduard Mulder, lijsttrekker van de VVD Eemsdelta.

Economische impuls

,,De verdubbeling van de N33 levert de nieuwe gemeente Eemsdelta een enorm economisch impuls op: de bereikbaarheid van ons gebied wordt verbeterd en bedrijven zullen zich hier eerder vestigen en uiteindelijk levert dat extra banen op.”

Aquaduct voor Appingedam

VVD Eemsdelta wil snel weten of het project doorgaat en heeft ook al grotere plannen: het liefst ziet de partij dat de brug in Appingedam wordt vervangen door een aquaduct. Dit bevordert de doorstroming, want de brug staat te vaak open. Daarnaast wil de lokale VVD dat de N33 wordt verdubbeld tot aan de Eemshaven. ,,Dat is nog toekomstmuziek, eerst moeten we zorgen dat de N33 überhaupt wordt verdubbeld. Wij gaan dit nogmaals aankaarten bij de provincie.”

Livesessie met Cora van Nieuwenhuizen

De partij houdt op 4 november, van 19.30 tot 20.00 uur, een facebook livesessie met minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen over de verbetering van de infrastructuur in de nieuwe gemeente Eemsdelta, zegt Mulder. Inwoners kunnen dan vragen stellen aan Van Nieuwenhuizen en Mulder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu