WW in Groningen daalt voor zesde maand op rij, maar is nog steeds ruim 12 procent hoger dan in 2019

Foto: Archief DvhN

Het aantal inwoners van de provincie Groningen met een WW-uitkering is in de maand november verder afgenomen. De WW is daarmee voor de zesde opeenvolgende maand gedaald. Ten opzichte van een jaar geleden werden echter 12,2 procent meer uitkeringen verstrekt.

In het derde kwartaal herstelde de arbeidsmarkt zich enigszins van de klap na de corona-uitbraak. Dit had deels te maken met het opleven van seizoenswerkgelegenheid.

De arbeidsmarkt biedt vooral kansen op werk voor mensen die wendbaar zijn en bereid zijn zich te scholen. In de meeste beroepen wordt gevraagd om specifieke kennis en vaardigheden op middelbaar niveau, zoals verzorgenden IG, verpleegkundigen, hoveniers, monteurs zonnepanelen, onderhoudsschilders, verspaners, vrachtwagenchauffeurs, handhavers openbare ruimte (BOA’s), uitkeringsdeskundigen en bakkers.

Ook op hoger niveau zijn er baankansen. Denk aan operatieassistenten, docenten talen of exacte vakken, ict-programmeurs, securityspecialisten, inkopers, accountants en bedrijfsleiders in supermarkten.

Verdere afname WW in november

Eind oktober 2020 telde Groningen 8767 WW-uitkeringen. Dat is 1,6 procent minder dan in oktober, maar 12,2 procent meer dan in oktober 2019.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu