Woongroep Marenland voor versterkingsopgave in zee met twee bouwbedrijven en twee architecten

Woongroep Marenland gaat voor de versterking van 431 van haar huurwoningen in de gemeenten Appingedam en Loppersum in zee met de bouwbedrijven Nijhuis Bouw en Plegt Vos en de architecten TWA Architecten en KAW Architecten. De partijen zetten vrijdag hun krabbel onder een ontwikkel-/ realisatieovereenkomst.

In Appingedam gaat het om 385 woningen in de wijk Opwierde 1. Nijhuis Bouw neemt zowel de sloop van de bestaande woningen als de bouw van de nieuwe woningen voor zijn rekening. TWA Architect tekent voor het ontwerp van de nieuwe te bouwen duurzame en aardbevingsbestendige woningen en appartementen.

In ’t Zandt, Zeerijp en Middelstum worden 52 woningen gesloopt. Hier komen 46 nieuwe door KAW Architecten ontworpen aardbevingsbestendige en duurzame woningen voor terug. Plegt Vos is verantwoordelijk voor de sloop en nieuwbouw.

Woongroep Marenland hecht niet alleen belang aan goede en veilige woningen, maar ook aan een goede leefomgeving. Daarom heeft de woningcorporatie haar huurders gevraagd een een enquête in te vullen over hun wensen voor woningtype, locatie en omgeving.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu