Zorgorganisaties en gemeente willen 168 aardbevingsbestendige zorgwoningen bouwen in De Eendracht in Appingedam

Vanaf links Gerke Brouwer van Woongroep Marenland, wethoueder Annalies Usmany-Dallinga en directeur Laura Broekhuizen van Groninger Huis bij de start van de eerste fase van de woningbouw op de Eendrachtlocatie. Foto: Eigen foto

De zorgorganisaties De Hoven, De Zijlen en ’s Heeren Loo en de gemeente Appingedam willen in totaal 168 aardbevingsbestendige zorgwoningen bouwen op het terrein van de voormalige kartonfabriek De Eendracht in Appingedam.

De zorgorganisaties en de gemeente hebben hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend. De partijen gaan onderzoeken of nieuwbouw gerealiseerd kan worden in het noordelijke deel van De Eendracht, direct tegenover het gezondheidscentrum.

De nieuwbouw moet de huidige zorgwoningen van De Hoven, De Zijlen en ’s Heeren Loo vervangen. Deze woningen zijn niet aardbevingsbestendig zijn.

168 zorgwoningen

Er wordt uit gegaan van 120 zorgwoningen voor De Hoven, 24 zorgwoningen voor De Zijlen en ook 24 zorgwoningen voor ’s Heeren Loo. De verwachting is dat de nieuwe zorgwoningen begin 2024 opgeleverd worden.

Eind oktober is de eerste fase van woningbouw op de Eendrachtlocatie afgetrapt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
Eemsdelta
menu