16.000 euro schade aan woningen in Termunten en Termunterzijl door zwaar vrachtverkeer

Termunterzijl. Foto: DvhN

De vrachtwagens vol zand die begin dit jaar dwars door Termunten en Termunterzijl denderden, hebben voor ongeveer 16.000 euro aan schade aan de woningen veroorzaakt.
Lees meer over
Delfzijl

Dat laat wethouder Jan Menninga van Delfzijl weten. Er kwamen bij de gemeente ruim zeven schademeldingen binnen. Het gaat met name om scheuren in de woningen.

Polder Breebaart

Het zware vrachtverkeer dat begin dit jaar voor problemen zorgde in de dorpen, reed van en naar Polder Breebaart. Daar vindt een groot natuurherstelproject plaats. Voor dit project wordt onder meer klei afgegraven en zand aangebracht.

Bewoners trokken begin dit jaar aan de bel over het zware vrachtverkeer dat met de klus gepaard ging. Wegen verzakten, huizen trilden en omwonenden vreesden voor hun veiligheid.

Koninklijk regelen

De gemeente Delfzijl heeft de schadekwestie bij de verzekering neergelegd maar kreeg daar nul op het rekest.

,,Wij vinden als gemeente dat we dit koninklijk moeten regelen. We moeten kijken hoe we de mensen tegemoet kunnen komen’’, zegt wethouder Menninga. Hij hoopt de bewoners nog voor de kerst meer duidelijkheid te kunnen geven.

Boog van Ziel

Eerder werd al bekend dat de vrachtwagens ook schade hebben veroorzaakt aan de Boog van Ziel. De eeuwenoude brug in Termunterzijl vertoont scheuren. De boog was al voordat de vrachtwagens eroverheen reden toe aan een opknapbeurt. Daardoor kan niet met zekerheid worden gezegd welke scheuren door het vrachtverkeer zijn veroorzaakt.

Om de Boog van Ziel te herstellen is 200.000 euro nodig. De gemeente Delfzijl is met het Waterschap in conclaaf over de herstelwerkzaamheden en de verdeling van de kosten.

Nieuws

menu