Alle seinen staan op groen: Spijk krijgt een nieuwe, veel grotere supermarkt

Impressie van de nieuwe supermarkt in Spijk.

Alle seinen staan op groen voor de bouw van een nieuwe Coop-supermarkt in Spijk. De nieuwe supermarkt wordt achter de huidige supermarkt (eveneens Coop), op loopafstand van het centrum, gerealiseerd. De bouw begint naar verwachting eind november.
Lees meer over
Delfzijl

Alle vergunning voor het bouwen van een nieuwe supermarkt in Spijk zijn rond. Het dorp krijgt een modern ogende, met aan de voorzijde een dubbele kapconstructie en veel groen, supermarkt, die 400 vierkante meter groter is dan de huidige supermarkt.

Het is de verwachting dat het nieuwe gebouw in juni 2021 in gebruik genomen wordt. De huidige supermarkt blijft tijdens de bouw open.

Terrein wordt ingericht als parkeerplaats

De sloop van de huidige supermarkt staat gepland voor eind mei 2021. Het terrein dat daarmee vrijkomt wordt ingericht als parkeerplaats.

Speeltuin Priegeltoen en water

De nieuwe supermarkt wordt gebouwd op het grasveld waarop zich ook de speeltuin van Priegeltoen bevond. De speeltuin komt in een iets andere vorm terug. Daarbij wordt een nieuwe sloot gegraven voor extra afvoer van hemelwater. Daarmee wordt de waterhuishouding van de speeltuin verbeterd.

Nieuws

Meest gelezen

menu