Brand in clubgebouw Radio Modelvliegclub Eemsmond: 'Wat alle leden in 43 jaar hebben opgebouwd is weg'

Foto: ProNews

In de nacht van vrijdag op zaterdag brak er brand uit in het clubgebouw van de Radio Modelvliegclub Eemsmond. Het clubgebouw aan de Loodweg in Farmsum brandde volledig uit. Er zijn geen gewonden gevallen.
Lees meer over
Delfzijl

,,Om vier over vier vannacht ging het alarm van het clubgebouw af. Het gebouw stond in lichterlaaie,” vertelt Ad Scholtens, voorzitter van de Radio Modelvliegclub Eemsmond. ,,De club bestaat sinds 1977 en al die tijd ging er nooit iets mis. Er werd fanatiek gevlogen. Vannacht raakten we alles in één uur kwijt.”

Inbraken

,,Vorige week is er een poging tot inbraak geweest. Afgelopen donderdag is er echt ingebroken in het gebouw. Toen hebben we een alarminstallatie laten aanleggen. Vannacht brandde het gebouw af. Dat is wel verdacht. Uit onderzoek moet nu blijken of het gaat om brandstichting,” vertelt Scholtens. ,,Ik begrijp gewoon niet waarom. We hebben geen ruzie met mensen, geen boze leden. Waarom gebeurt dit opeens na 43 jaar?”

,,Ik kwam daar zelf vanaf 1996. Iedere woensdag, iedere zondag, ieder vrij uur. Het was mijn tweede familie,” vertelt Tonny Knoppers, secretaris van de vereniging. ,,Ik voel me neergeslagen. Het is niet zeker hoe het nu verder moet met de club. Zelf ben ik ook twee vliegtuigen verloren in de brand. Alles is in één klap weg.”

De club telt op dit moment 35 leden. Veel van hen hadden vliegtuigen in het gebouw staan. ,,Sommige van die vliegtuigen kosten 30.000 tot 40.000 euro,” legt Scholtens uit. ,,Het is niet alleen de materiële schade. De club bestaat 43 jaar. We hebben alles op eigen middelen moeten doen. De nostalgie van het gebouw is verloren. Zelfs als we nu een nieuw pand kunnen krijgen, is dat allemaal weg.”

Nieuws

Meest gelezen

menu