Delfzijl steekt 6,5 miljoen euro in nieuw kindcentrum in Delfzijl-Noord

Jan Menninga. Foto: Archief DVHN

Burgemeester en wethouders van Delfzijl stellen de gemeenteraad voor ruim 6,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de bouw van het Kindcentrum Delfzijl-Noord.

De gemeente Delfzijl wil het basisonderwijs toekomstbestendig maken door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht.

Terrein Groen voor Rood

Samen met Kindcentrum Noord, bestaande uit Onderwijs Marenland en Kids2b, is de bouw van een nieuw kindcentrum op het terrein van Groen voor Rood aan de Waddenweg in Delfzijl-Noord voorbereid. Met dit kindcentrum verdwijnen onderwijs en kinderopvang uit de Brede School Delfzijl-Noord.

‘De maatregelen voor het versterken vanwege de aardbevingen hebben een grote impact op de flexibiliteit en bruikbaarheid van het bestaande onderwijsdeel in Brede School Delfzijl-Noord. De nieuwbouw biedt de kans om een toekomstbestendig en duurzaam kindcentrum in Delfzijl-Noord te realiseren’, stelt wethouder Jan Menninga in een persbericht.

De bouw start volgens planning in het voorjaar van 2021. De verwachting is dat het nieuwe gebouw In het voorjaar van 2022 klaar is.

Gemeenteraad

De gemeenteraad neemt 29 oktober een beslissing over het uitvoeringskrediet voor het kindcentrum. Dit bedrag - 6.676.805 euro - is opgenomen in het reeds vastgestelde budget voor het Scholenplan Delfzijl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Delfzijl
menu