Dit jaar geen ijsbaan op Molenbergplein Delfzijl

IJsbaan Delfzijl in 2018. Foto: Eigen foto

De ijsbaan die de afgelopen winters het Molenbergplein in Delfzijl sierde en die dit jaar uitgebreid zou worden (300 vierkante meter, meerdere weken en met echt ijs), komt er in 2020 niet. De organisatie zie geen mogelijkheden de ijsbaan te financieren door alle coronamaatregelen.
Lees meer over
Delfzijl

Op de ijsbaan van Delfzijl zouden scholen overdag met hun leerlingen kunnen schaatsen, mensen konden er vrij schaatsen en in de avonden zouden sponsoren er een curlingcompetitie houden.

Die curlingcompetitie zou ook direct voor de financiering van de ijsbaan zorgen, maar dat gaat niet lukken met de geldende coronamaatregelen, zeggen voorzitters van de organisatie JCI De Drie Delfzijlen Erik Bosscher en Cars Klein Woolthuis.

Anderhalve meter afstand houden lukt niet tijdens zo’n competitie en er mogen maar een beperkt aantal mensen in de tent van de ijsbaan. Bosscher: ,,We betreuren het ten zeerste dat deze beslissing is genomen, maar helaas zijn er geen andere mogelijkheden om binnen de huidige richtlijnen een evenement als dit te organiseren én te financieren”.

2021 hopelijk wel weer

De organisatie heeft nog gekeken naar andere vormen van sponsoring, maar ,,begrijpt ook dat bedrijven op dit moment andere zaken voorrang geven”.

In 2021 hoopt de organisatie wel weer een ijsbaan te organiseren.

Nieuws

Meest gelezen

menu