Spaanse tallships El Galéon en Atyla voegen educatief karakter toe aan DelfSail 2021

El Galéon. Foto: Eigen foto

De organisatie van het maritieme evenement DelfSail 2021 heeft zich verzekerd van de komst van de Spaanse tallships El Galéon en Atyla. In juni was al de aanwezigheid van het Franse schip Étoile du Roy in Delfzijl aangekondigd.
Lees meer over
Delfzijl

De DelfSail-organisatie stelt in een persbericht dat met de beide Spaanse schepen een educatief karakter wordt toegevoegd aan DelfSail 2021. ‘Geheel passend in onze slogan The Legacy of the Seven Seas .’

Spaans galjoen

El Galéon is een replica op ware grootte van een 16de-eeuws Spaans galjoen. Dit type schip werd voornamelijk als vrachtschip gebruikt, om goederen uit de verre continenten naar Europa te brengen en vice versa. Daarnaast werden dergelijke schepen gebruikt om onbekende zeeën en kusten in kaart te brengen.

Het schip werd gebouwd op de eigen werf van de stichting Nao Victoria in Sevilla en heeft een lengte van 50 meter en telt zes dekken. De totale oppervlakte komt daarmee op 320 vierkante meter.

Tweemast schoener

De Atyla is een 31 meter lange houten tweemast schoener, die tussen 1980 en 1984 met de hand werd gebouwd in Spanje. Hierbij werd gebruik gemaakt van tekeningen van de 19de-eeuwse houten schepen, die over de wereldzeeën zwierven.

DelfSail vindt plaats van 10 tot en met 13 juni 2021. Het evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Nieuws

Meest gelezen

menu