Eerste huurders verhuizen naar nieuwe Schrijversbuurt in Delfzijl

De eerste huurder kregen dinsdag hun sleutel.

De eerste van de 55 nieuwe huurwoningen in de Schrijversbuurt in Delfzijl zijn opgeleverd. De huurders hebben dinsdag de sleutel van hun woning gekregen.
Lees meer over
Delfzijl

De woningen in de Schrijversbuurt worden gebouwd voor de bewoners van de Zandplatenbuurt en omgeving, die vanwege de versterking mogen verhuizen naar een nieuw huis.

‘Na complex De Houtwerf en ons nieuwe complex aan de Spoorstraat in het centrum van Delfzijl, zijn dit de eerstvolgende woningen die we kunnen verhuren aan de bewoners’, licht directeur-bestuurder Anita Tijsma van woningcorporatie in een persbericht toe.

‘Begin volgend jaar hebben we al bijna 100 bewoners een nieuwe plek geboden.”

Niet 45 maar 55 huurwoningen

In totaal worden 60 woningen gebouwd in de Schrijversbuurt. Daarbij zou het aanvankelijk om 45 huur- en 15 koopwoningen gaan. Voor de koopwoningen was echter minder belangstelling dan verwacht. Daarom komen nog eens 10 woningen beschikbaar als sociale huurwoning.

Er zijn twee type woningen: gelijkvloerse woningen met een slaapkamer en badkamer beneden en eengezinswoningen met een verdieping.

De woningen worden gefaseerd opgeleverd en verhuurd. De verwachting is dat alle woningen in het eerste kwartaal 2021 verhuurd zijn.

Nieuws

menu