Gemeente Delfzijl verkoopt 't Hummelhoes in Spijk aan Bloemenshop 3Borg

Foto: Google Street View

De gemeente Delfzijl verkoopt de voormalige C.J. van Kruyssenschool in Spijk aan Bloemenshop 3Borg. In dit pand is nu nog peuterspeelzaal ‘t Hummelhoes gehuisvest.
Lees meer over
Delfzijl

Kids2B, de huidige gebruiker van het pand aan de Ubbenasingel, verhuist naar het nieuwe Kindcentrum Spijk. Omdat het pand na deze verhuizing leeg zou komen te staan, heeft Bloemenshop3Borg de gemeente benaderd met het verzoek het pand te kopen.

Karakteristiek gebouw

Het gebouw uit 1968 is opgenomen in de gemeentelijke lijst van karakteristieke gebouwen. Het scoort hoog op de punten zeldzaamheid, architectuurhistorische waarde en cultuurhistorische waarde.

‘Met de verkoop van ‘t Hummelhoes kunnen we tegemoetkomen aan de huisvestingsvraag van een lokale ondernemer’, reageert wethouder Hans Ronde in een persbericht op de verkoop van het gebouw. ‘Daardoor kan deze ondernemer behouden blijven voor het centrumdorp Spijk. Dat is ook goed voor Spijk.’

Verkoop van vastgoed

Met de verkoop van leegkomend gemeentelijk vastgoed geeft de gemeente bovendien uitvoering aan het in 2014 door de gemeenteraad vastgestelde beleid voor de verkoop van vastgoed.

Nieuws

Meest gelezen

menu