GroenLinks raadslid Tim Haan (gemeente Delfzijl) voelt zich gediscrimineerd om zijn autisme en trekt zich terug van kandidatenlijst

Tim Haans voelt zich gediscrimineerd vanwege zijn autisme en stapt uit de GroenLinksfractie van gemeente Delfzijl. Foto: GroenLinks Delfzijl.

Tim Haan, raadslid GroenLinks van de gemeente Delfzijl heeft zich teruggetrokken van de kandidatenlijst van de nieuwe gemeente Eemsdelta. Hij stond op nummer vier en was daar ,,diep teleurgesteld over”.
Lees meer over
Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Dat zegt secretaris van de partij Nicolette Scholten.

De verkiezingen voor de nieuwe gemeente – die per 1 januari 2021 gevormd wordt door de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum – zijn op 18 november en GroenLinks heeft op dit moment drie zetels. Met een vierde plaats op de lijst valt Haan dus buiten de boot. Hij zegt dat dit vanwege zijn autisme is, GroenLinks zegt dat er simpelweg meer geschiktere kandidaten waren voor de eerste drie plaatsen.

Zelfstandig verder

De partij moest uit de media vernemen dat Haan zijn raadsperiode wel afmaakt, maar niet als GL-raadslid, zegt Scholten. ,,Wij vertrouwen erop dat zijn inhoudelijke politieke standpunten in lijn blijven met het gedachtegoed van GroenLinks en zijn ervan overtuigd dat hij als onafhankelijk raadslid tot aan de verkiezingen een goede bijdrage zal blijven leveren aan het debat in de raad.”

Nieuws

Meest gelezen

menu