Havendagen Delfzijl en Deltapop opgeschort tot 2022

Foto: Eigen foto

Stichting Havendagen Delfzijl heeft vanwege de coronacrisis een streep gezet door de voor september geprogrammeerde Havendagen Delfzijl en het gratis muziekfestival Deltapop.

Het bestuur van de stichting laat in een persbericht weten dit besluit met pijn in het hart te hebben genomen.

‘Onze evenementen leunen zwaar op de bijdragen van bedrijven uit Delfzijl en de regio. Veel van deze bedrijven moeten alle zeilen bijzetten om de coronacrisis het hoofd te bieden. Een verzoek voor een bijdrage is op dit moment volstrekt niet aan de orde’, schrijft het bestuur.

Bovendien: ‘Het is niet zeker in welke mate de coronamaatregelen in september zijn versoepeld. We willen natuurlijk op geen enkele manier dat mensen risico lopen tijdens onze evenementen.’

Volgend jaar DelfSail

De Havendagen worden opgeschort. Niet tot volgend jaar, wanneer DelfSail geprogrammeerd staat, maar tot nog een jaar later: 2022.

Het evenement beleeft dan zijn zevende editie. De eerste editie was in 2013. Het evenement was meteen al goed voor 40.000 bezoekers. In de jaren die volgden werd dit succes uitgebouwd. Het bezoekersaantal steeg naar 60.000.

Het gratis muziekfestival Deltapop (voorheen Delfpop) valt sinds 2014 onder de verantwoordelijkheid van Stichting Havendagen Delfzijl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Delfzijl
Coronavirus
menu