Herinrichting Schepperbuurt in Borgsweer en Termunterzijl moet voor kerst klaar zijn

Jan Menninga (rechts) en Erik Dijk. Foto: Gemeente Delfzijl

Wethouder Jan Menninga van Delfzijl en Erik Dijk van de werkgroep Borgsweer-Termunterzijl hebben dinsdag gezamenlijk het bouwbord voor de herinrichting van de Schepperbuurt in de dorpen Borgsweer en Termunterzijl onthuld.
Lees meer over
Delfzijl

De herinrichting van de Schepperbuurt is onderdeel van het project Van Bocht tot Boog , een bewonersinitiatief waarmee de inwoners van Termunten, Borgsweer en Termunterzijl hun gebied aantrekkelijker willen maken voor toeristen en de verkeersveiligheid willen verbeteren.

,,De werkzaamheden zijn inmiddels gestart”, zei Jan Menninga bij de onthulling van het bouwbord, ,,maar met deze handeling willen we alsnog de goede samenwerking bij dit bewonersinitiatief laten zien.”

Geld NPG voor herinrichting

Voor de herinrichting van de Schepperbuurt, inclusief wegconstructie, is 350.000 euro beschikbaar gesteld vanuit het Nationaal Programma Groningen. Omdat er ook groot onderhoud aan de weg moest plaatsvinden, heeft de gemeente Delfzijl 210.000 euro beschikbaar gesteld.

Langs de weg in de Schepperbuurt komt een voetpad. Verder worden bestaande drempels verwijderd en wegversmallingen aangebracht en krijgt de weg een nieuwe laag asfalt.

De werkzaamheden moeten voor de kerst afgerond zijn. Eerder dit jaar zijn het parkeerterrein en de camperplaatsen bij camping Zeestrand in Termunterzijl opgeknapt.

Nieuws

Meest gelezen

menu