Lokale ondernemer loopt trots het nieuwe stadsstrand van Delfzijl op: ‘Dit is echt magic’

Foto: ProNews

De nieuwe boulevard en het stadsstrand in Delfzijl zijn sinds vrijdag geopend voor publiek. Romy ten Bos (42), eigenaresse van dameskledingzaak Riv en Ro, is laaiend enthousiast: ,,Kijk nou. Echt magic.”
Lees meer over
Delfzijl

Zaterdagochtend vroeg deelt Ten Bos haar enthousiasme met haar klanten op Facebook. Ze filmt haar tocht over de gloednieuwe brug richting het strand dat zich op loopafstand van haar zaak bevindt.

,,Het is zo mooi geworden”, vertelt ze. ,,Ik had het echt niet verwacht. Het is echt fantastisch. Ik ben dol op de zee en het strand.”

Een aanwinst en oppepper voor Delfzijl

Ten Bos zag het strand vanmorgen niet voor het eerst: ,,Ik ben met Pasen al heel stiekem wezen kijken. Toen zijn we even onder het hek door gekropen. Ik was echt verbaasd. Het is fantastisch.”

Het kan haar zomaar eens nieuwe klanten opleveren. Volgens haar kon de stad dit ‘oppeppertje’ wel gebruiken. ,,Het zeker een aanwinst. Ik weet wel zeker dat het publiek gaat trekken.”

Ook past het strandthema goed bij haar winkel. ,,Ik ben heel toevallig mijn etalage nu ook een beetje een Ibiza-thema. Ik ga morgen mooi even een emmertje zand ophalen en dat gooi ik dan ook in mijn etalage.”

‘Nu nog een strandpaviljoen’

De aanleg van de boulevard en het stadsstrand is onderdeel van Marconi Buitendijks, een project waarmee de gemeente de havenstad wil omtoveren tot ‘poort naar het Waddenzee Werelderfgoed’. ,,Het enige wat nog ontbreekt is een strandpaviljoen”, aldus Ten Bos.

De officiële opening van het stadsstrand is, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, gepland op vrijdag 25 juni.

Nieuws

menu