Nedersaksen investeert 20 miljoen euro in havens

Nedersaksen wil de aantrekkingskracht van de havens in de deelstaat garanderen. Foto: Archief DvhN

De havens in de deelstaat Nedersaksen krijgen een financiële injectie van 20 miljoen euro. Daarmee moeten ze na de coronacrisis als springplank dienen om de economie aan te wakkeren.
Lees meer over
Delfzijl
Appingedam

In Nedersaksen liggen onder meer de havens van Emden, Norden en Wilhelmshaven. De Duitse minister van Economie, Bernd Althusmann, zegt dat de herstart van de economie niet zal werken zonder ‘sterke industriële locaties’. Havens horen daarbij en moeten goed onderhouden worden, vindt de CDU’er.

In het verleden investeerde de deelstaat vooral in economisch zwakke regio’s. Door de coronacrisis is echter ook een noodzaak ontstaan bij gebieden die economisch sterk zijn. Vooral daarvoor dient dit fonds. De minister ziet een sterke terugval van de scheepvaart, economische bedrijvigheid en investeringen van bedrijven door de crisis.

Havens moeten toegankelijk blijven

De subsidie van 20 miljoen euro moet daar een pleister op plakken. Zee- en binnenhavens kunnen met het geld de aanleg, vervanging of modernisering van infrastructuur en voorzieningen (deels) betalen. Ook baggerwerkzaamheden mogen ermee betaald worden, zodat de schepen hun vrije toegang tot de havens blijven vinden.

Twee jaar geleden investeerde de deelstaat ook al 7 miljoen euro in de havens.

Nieuws

Meest gelezen

menu