PVV-er Martin van der Laan stapt over naar Seniorenpartij

Gemeenteraad Delfzijl. Foto: Archief DvhN

Martin van der Laan van de PVV stapt over naar de Seniorenpartij. Van der Laan wil op een verkiesbare plaats en dat lukt hem bij de PVV niet.
Lees meer over
Delfzijl

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen kreeg de 56-jarige Farmsumer een kansloze vierde plek op de lijst toebedeeld. De PVV behaalde slechts één zetel in de raad. De tiende plek op de lijst voor de Provinciale Staten verkiezingen was eveneens kansloos met maar twee zetels te verdelen.

Te vaak afwezig

Volgens Van der Laan wordt hij door de PVV van een verkiesbare plek afgehouden omdat hij in de offshore werkzaam is met twee weken op en twee weken af waardoor hij vaak afwezig is. Bij de Seniorenpartij hoeft dat volgens de Farmsumer geen probleem te zijn.

,,Ik kan ook minder gaan werken en dat ben ik ook van plan als ik verkozen word. De ideeën van de Seniorenpartij liggen dicht bij die van mij. Het is geen landelijke partij dus het programma wordt niet van boven opgelegd en zienswijzen kunnen dus aangepast worden. Helemaal honderd procent achter een partij staan lukt je toch nooit.”

‘Ik kom op nummer 2’

Eind volgend jaar doet de lokale partij mee als Seniorenpartij Eemsdelta voor de nieuw te vormen fusiegemeente Eemsdelta. ,,Op deze lijst kom ik als nummer 2. Dat heeft Jan Ottens van de Seniorenpartij me beloofd.”

Met welke partijen de Seniorenpartij in Appingedam en Loppersum gaat samenwerken weet Van der Laan nog niet. ,,Die gesprekken moeten we nog aangaan.”

Nieuws

Meest gelezen

menu