Provincie investeert in nieuwe machine voor Heuvelman Ibis uit Delfzijl

Kranen van Heuvelman Ibis aan het werk in Delfzijl. Foto: Eigen foto

De provincie Groningen investeert bijna 49.000 euro in een nieuwe bewerkingsmachine voor waterbouwbedrijf Heuvelman Ibis uit Delfzijl.
Lees meer over
Delfzijl

Heuvelman Ibis kan met deze nieuwe machine vooraf constructiedelen van hout, kunststof en aluminium produceren (prefab). Daarmee kan het hele proces van - van ontwerp tot oplevering - in eigen huis plaatsvinden. Dit heeft een besparing op transportkosten - en daardoor verlaging van de kostprijs - tot gevolg.

Hoeveelheid afval en CO2-uitstoot dalen

De bewerkingsmachine kan zowel kleine als grote aantallen verwerken. Door een efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen daalt de hoeveelheid afval.

Omdat Heuvelman Ibis de constructieonderdelen niet meer bij andere bedrijven in Duitsland en Nederland hoeft op te halen, daalt bovendien de CO2-uitstoot.

Heuvelman Ibis leidt vier medewerkers op om met de nieuwe machine te kunnen werken. Het bedrijf verwacht dat de investering de komende jaren twee extra banen oplevert.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen.

Nieuws

menu