Robotmaaiers nemen voortaan het gras op Sportpark Centrum in Delfzijl onder handen

Jan Menninga (links) en Emme Groot namen de robotmaaiers in gebruik gen Foto: Yolanda Wals

Het gras op Sportpark Centrum in Delfzijl wordt voortaan door robotmaaiers gemaaid. Wethouder Jan Menninga van Delfzijl en voorzitter Emme Groot van NEC Delfzijl namen de beide robotmaaiers donderdag in gebruik.
Lees meer over
Delfzijl

De grasvelden van voetbalvereniging NEC Delfzijl en atletiekvereniging Fivelveld op Sportpark Centrum werden tot nu toe twee keer per week gemaaid met een tractor aangedreven cirkelmaaier. Met de robotmaaiers kunnen de velden drie keer per week worden gemaaid.

Verbetering waterhuishouding en bespeelbaarheid

Door de nieuwe manier van maaien verteren de kleine grassnippers sneller, waardoor deze makkelijker door de bodem worden opgenomen. Dit komt de waterhuishouding en daarmee de bespeelbaarheid ten goede.

App regelt maaitijden en maaihoogte

Een app op de robotmaaiers regelt de maaitijden en maaihoogte. De inzet van de maaiers is afgestemd op het daadwerkelijke sportgebruik. De robotmaaiers laden zichzelf automatisch op vanuit twee afzonderlijke laadstations op het binnenterrein.

De robotmaaiers worden vanaf maart/ april tot aan november, het eind van het maaiseizoen, ingezet.

(In de gemeente Midden-Groningen worden de sportvelden al langer met robotmaaiers gemaaid. Zie hieronder zo’n maaier in actie op Sportpark De Kalkwijck in Hoogezand; tekst leest door onder de video)

Besparing op kosten van beheer en onderhoud

Wethouder Jan Menninga stelt in een persbericht dat de nieuwe manier van maaien zowel de verenigingen als de gemeente voordelen oplevert. ‘De elektrische robotmaaier verbetert de kwaliteit van velden op een natuurlijke manier, waardoor er bespaard wordt op de totale kosten van beheer en onderhoud.’

Nieuws

menu