Rotonde op kruispunt van Hogelandsterweg met Proosdij in Farmsum

Foto: Google Street View

Burgemeester en wethouders van Delfzijl pleiten voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt van de Hogelandsterweg met de Proosdij in Farmsum. Ze stellen de gemeenteraad hier 342.500 euro in te steken.
Lees meer over
Delfzijl

De gemeenteraad van Delfzijl heeft vorig jaar 77.500 euro beschikbaar geld beschikbaar gesteld voor het vervangen van de verkeerslichten op het kruispunt uit de jaren ‘80. Dit bedrag bleek onvoldoende om de verkeerslichten één op één te vervangen.

Verkeersveiligheidsrisico’s

‘Daarnaast bleek uit de Risicoanalyse Verkeersveiligheid , die in opdracht van de provincie opgesteld wordt, dat vijf van de negen verkeersveiligheidsrisico’s van toepassing zijn op deze kruising’, licht wethouder Meindert Joostens in een persbericht toe.

‘Naar aanleiding hiervan zijn verschillende scenario’s onderzocht om aan de Hogelandsterweg-Proosdij een duurzaam en verkeersveilig kruispunt te realiseren. Op basis van de uitkomsten bleek dit een rotonde te zijn.’

De gemeente gaat samen met bewoners en belanghebbenden een klankbordgroep vormen voor het ontwerptraject van de rotonde. De raad buigt zicht 16 december over het voorstel van B en W.

Nieuws

Meest gelezen

menu