Streep door traditionele hemelvaartsactie bij monument Oterdum. Groningen Seaports zorgt voor oplossing

De heren Zwarberg van Stichting Behoud Monument Dorp Oterdum, Van der West van Vertisol en Erends van Stichting Behoud Monument Dorp Oterdum bij het mon Foto: Eigen foto

Het was een soort van traditie geworden dat Stichting Behoud Monument Dorp Oterdum, samen met oud-Oterdumers, donateurs en vrijwilligers, op Hemelvaartsdag onderhoud verricht rondom het monument ‘De Hand van Oterdum’. Maar, traditie of niet, deze activiteit kan dit jaar vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Groningen Seaports zorgt evenwel voor een oplossing.

‘Om niet een behoorlijke achterstand op te lopen in onderhoud, hebben wij onze hulp aangeboden door de kosten van de werkzaamheden voor onze rekening te nemen’, meldt algemeen directeur Cas König van Groningen Seaports in een persbericht. ‘Aannemer Vertisol Omgevingsbeheer en Inrichting BV zal de onderhoudswerkzaamheden, uiteraard op gepaste afstand, rond Hemelvaart uitvoeren.’

Stichting Behoud Monument Dorp Oterdum betreurt het dat de gezamenlijke hemelvaartsactie geen doorgang kan vinden, maar is ontzettend blij met de hulp van Groningen Seaports. ‘Zodat het monument er in de zomer weer prachtig bijstaat’, verklaart voorzitter Dik Japenga.

Oterdum verdween van de kaart

Het monument op de dijk, De Hand van Oterdum , is een kunststoffen hand die de strijd tegen het wassende water en de oprukkende industrie van Delfzijl, waardoor Oterdum in de jaren zeventig van de kaart verdween, symboliseert.

Stichting Behoud Monument Dorp Oterdum is in 2008 opgericht om het monument en de grafmonumenten bij het voormalige dorp Oterdum voor de toekomst te bewaren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Delfzijl
menu