Tien mille voor MC Delfcross in Farmsum voor elektronisch veiligheidssysteem

Foto: Pixabay

Burgemeester en wethouders van Delfzijl stellen de gemeenteraad voor MC Delfcross uit Farmsum 10.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanschaf van een elektronisch veiligheidssysteem. De gemeenteraad buigt zich later over dit voorstel.

De motorclub wil met de aanschaf van het zogeheten Eye-Track Systeem de veiligheid tijdens trainingen waarborgen. Het systeem werkt met sensoren die op onoverzichtelijke plaatsen, zoals achter een schans of net na een bocht, geplaatst worden.

Deze sensoren signaleren of een rijder gevallen is of stil staat. De overige rijders worden dan door een lamp en een sirene gewaarschuwd hun snelheid te minderen en rekening te houden met de gevallen of stilstaande rijder.

‘Op innovatieve wijze veiligheid voorop zetten’

‘De vereniging zet zich al jaren in voor optimale veiligheid voor de rijders. Van een zelf ontwikkeld stoplichtensysteem tot een lesprogramma waarbij gevorderde rijders les geven aan beginnende rijders’, stelt wethouder Jan Menninga in een persbericht.

‘Als gemeente waarderen we het enorm dat ze op innovatieve wijze veiligheid voorop zetten. Met een financiële bijdrage aan dit systeem kunnen we de vereniging helpen met het vergroten van de veiligheid op de baan.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Delfzijl
menu