Waterscouts van Scouting Fivelgroep Delfzijl varen 24 uur onafgebroken over Schildmeer (en laten zich sponsoren voor een eigen haven)

Foto: Eigen foto

De waterscouts van Scouting Fivelgroep Delfzijl vragen met een 24-uurs zeilestafette aandacht op hun plannen voor een eigen ligplaats aan het Schildmeer.
Lees meer over
Delfzijl
Midden-Groningen

De zeilestafette wordt zaterdag om 13.00 uur afgetrapt door de wethouders Erik Drenth van Midden-Groningen en Hans Ronde van Delfzijl. Vervolgens zal tot zondag 13.00 uur onafgebroken een van de zeilboten van de Fivelgroep rondjes over het Schildmeer varen. Met wisselende bemanning.

Eigen haven naast jachthaven Boei12

De scouts laten zich sponsoren voor elk rondje dat ze varen. De opbrengst komt ten goede aan het project ‘ Nieuwe haven Schildmeer ’. Streven is een 400 vierkante meter groot perceel naast de jachthaven van Boei12 in Steendam te kopen. Daar willen de scouts vervolgens een eigen haven realiseren.

(Tekst leest door onder de illustratie)


De aanschaf van het perceel kost 87.000 euro. Scouting Fivelgroep Delfzijl heeft de helft van dit bedrag binnen.

Open huis op zaterdagmiddag

De zeilestafette gaat zaterdagmiddag gepaard met een open huis op de ‘droomplek’ naast Boei12. Bezoekers kunnen onder andere zeilen en kanoën.

Nieuws

Meest gelezen

menu