Zeventig coronabordjes gestolen uit winkelhart Winschoten: waarom?, waarvoor?

Langestraat, coronabordjes gestolen. DvhN

De Retail Club Winschoten (RCW) doet bij de politie aangifte van diefstal van zeventig ‘çoronabordjes’. Er zijn beelden van de dief.

Op de bordjes wordt het winkelend publiek geattendeerd op het 1,5 meter afstand houden in de winkelstraat. ,,Speciaal op zeventig plekken neergehangen in het centrum en winkelgebied. Met een aantal mensen hebben we de bordjes opgehangen”, zegt Pascal Meinders, bestuurslid van Retail Club Winschoten (RCW).

Nog geen dag later waren ze stuk voor stuk verdwenen. ,,De dief, in het zwart gekleed, is op camerabeelden vastgelegd. Die beelden overhandigen we ook aan de politie.” De dief heeft in een uur tijd de tientallen bordjes weggehaald. Waarom? ,,Zeg het maar, bedenk het maar. Wat moet je met zoveel bordjes. Hier zit toch geen handel in?”, vraagt Meinders zich af.

Hij heeft direct na de ontdekking van de diefstal nieuwe bordjes besteld. ,,Want we zitten in de winkelweek die nog tot en met 31 oktober duurt. ,,De schadepost bedraagt zo’n zevenhonderd euro. Sneu geld. ,,Maar we vinden het als ondernemers belangrijk om het winkelend publiek te blijven attenderen op de 1,5 meter regel.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu