22 woningen in Appingedam moeten worden gesloopt vanwege aardbevingsproblematiek, Woonstichting Groninger Huis laat twee woonblokken met appartementen bouwen

Foto: Woonstichting Groninger Huis

22 woningen aan de Burgemeester Klauckelaan in Appingedam worden binnenkort gesloopt. Vanwege aardbevingsproblematiek moeten de appartementen plaatsmaken voor nieuwbouw. Woonstichting Groninger Huis laat 22 generatiebestendige appartementen nieuwbouwen.
Lees meer over
Eemsdelta

De voorbereidingen op de sloop van het complex aan de Burgemeester Klauckelaan zijn al in volle gang. De gas-, elektra- en watermeters worden momenteel verwijderd en dat geldt ook voor het asbest dat in de gebouwen is verwerkt. Over ongeveer vier weken kan gestart worden met de sloop van het complex.

Het nieuwbouwcomplex gaat uit twee woonblokken van twee bouwlagen met in totaal 22 appartementen bestaan. Er is een lift aanwezig, zodat de woningen generatiebestendig zijn. De appartementen zijn energieneutraal en hebben drie kamers, waarvan twee slaapkamers. Daarnaast heeft elk appartement een balkon of buitenruimte en een eigen berging op de begane grond.

Enthousiast

‘Samen met een klankbordgroep van bewoners hebben we dit ontwerp van Martini-architekten gekozen. Iedereen was hier erg enthousiast over’, reageert Laura Broekhuizen, directeur-bestuurder van Groninger Huis. ‘Het is dan ook niet voor niks dat twaalf huishoudens ervoor hebben gekozen straks terug te keren naar de nieuwbouw.”

Tot de nieuwbouw klaar is, wonen de voormalige bewoners tijdelijk in een wisselwoning. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2023 opgeleverd.

Nieuws

Meest gelezen

menu