22e kerstactie Delfzijl met cadeaubonnen voor 240 minimagezinnen

V.l.n.r.: Cor Douma, Jan Willem Davids, Jaap Noordhoff en Hilda Kamminga bezig met het vullen van de enveloppen. Foto: Bram Noordhuis

Lees meer over
Eemsdelta

De Stichting Kerken Delfzijl in Actie heeft voor de tweeëntwintigste keer haar kerstactie gehouden. Er zijn 240 enveloppen met inhoud naar minimagezinnen gegaan.

Maandagavond werden voor het tweede jaar op rij enveloppen klaar gemaakt. Dat gebeurde door vier vrijwilligers. In de eerste twintig jaar was het altijd een bedrijvigheid van jewelste in Het Lichtbaken. Dan stonden vele vrijwilligers op rij klaar om kerstpakketten te vullen. De stichting heeft haar werk op een een aangepaste wijze weten voort te zetten.

Wederom is dat mogelijk gemaakt door Jumbo Delfzijl De Wending, die cadeaukaarten heeft geleverd. Verder zijn een leesblad, kerstgroet, een overzicht met kerkdiensten en een vleesbon toegevoegd. De vleesbon is voor de helft gesponsord door Ambachtelijke Slagerij Remko Gildehuus.

Naast de genoemde bedrijven, hebben ook andere bedrijven, kerken, instellingen en particulieren ervoor gezorgd dat de enveloppen hebben gemaakt konden worden.

Dinsdag 14 december zijn ze opgehaald of weggebracht. Er is een aantal enveloppen naar het AZC gegaan.

Nieuws

menu