Aquariumvereniging De Maanvis in Farmsum stopt na 72 jaar. 'Er zijn geen vrijwilligers meer om de vissen te voeren'

Een aquarium van De Maanvis. Foto: Aquariumvereniging De Maanvis

De vissen van aquariumvereniging De Maanvis in Farmsum wonen al een tijdje ergens anders, maar na dit jaar sluit hun voormalig thuishonk voorgoed. De vereniging in Farmsum stopt na 72 jaar met bestaan.
Lees meer over
Eemsdelta

Een aquarium is niet zo maar een bakje in huis’, zegt John Molenberg, penningmeester van de Maanvis. Hij vertelt over de gouden tijden van de vereniging met in de topjaren meer dan 400 leden, verschillende gewonnen keurprijzen en wekelijkse bijeenkomsten gewijd aan vissen en aquaria.

In 2019 werd het 70-jarig bestaan van de vereniging nog groots gevierd met veel belangstelling, maar aan het einde van dit jaar houdt het op. ‘De hobby is vergrijsd en jeugd moet er niks meer van hebben’, vertelt Molenberg. Daardoor liep het aantal leden flink terug: maar twintig op dit moment.

Laatste vissen zijn aan trouwe leden gegeven

Vanwege een gebrek aan leden, bestuursleden en inkomsten uit het vis- en aquariawinkeltje – dat ook in het pand aan de Molenstraat gevestigd is - is besloten om de vereniging per 1 januari 2022 op te heffen. ‘Vis moet gevoerd worden’, zegt Molenberg. ‘Dat kan niet zonder vrijwilligers.’

De vissen zijn enige tijd geleden al voor schappelijke prijs aan trouwe leden gegeven. De twee panden van het verenigingsgebouw worden overdragen aan muziekvereniging Koningin Wilhelmina en kringloopwinkel Emmaus.

Nieuws

Meest gelezen

menu