Benefietdiner voor Oekraïne in Appingedam levert 20.000 euro op. Hans Nijland steelt de show tijdens de veiling

Jene Verbogt maakt aan het eind van de avond het totaalbedrag bekend, met alle vrijwilligers op het podium in de voormalige kerk. Foto: Eemsbode

Het benefietdiner voor Oekraïne van de restaurants Paviljoen Overdiep en De Basiliek in Appingedam heeft woensdagavond 20.000 euro opgeleverd.
Lees meer over
Eemsdelta

Een kleine honderd gasten werden in De Basiliek getrakteerd op een diner van vijf gangen, waarvoor ze per persoon honderd euro hadden neergeteld. Het werd bereid en geserveerd door de koks en het bedienend personeel van beide bedrijven, die belangeloos hun medewerking verleenden.

De gasten werden bij de entree opgevangen door de wethouders Annalies Usmany-Dalinga, Meindert Joostens en Hans Ronde. De zangers Erwin de Vries en Pieter van der Zweep wisten met lange optredens de sfeer er goed in te krijgen. Naar gelang de avond vorderde werd er steeds meer meegezongen en - geklapt.

Aan het begin van de avond stond de opbrengst nog op een kleine 8000 euro, maar de door Derk Bosscher geleide veiling met spullen van bedrijven en een kunstenaar stuwde het bedrag flink op.

Hans Nijland steelt de show

Op veilinggebied werd de show gestolen door voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland, die eigenlijk twee leuke aanbiedingen had. Het werden er drie. Hij werd verrast door enkele enthousiaste bieders. Nijland gaat gasten meenemen in de skybox van FC Groningen tijdens een play-off wedstrijd voor Europees voetbal (waarvoor de FC zich overigens nog niet geplaatst heeft), neemt een clubje mee tijdens een golfmiddag met hem en Marianne Timmer en houdt een presentatie. Hij haalde er een derde van het totaalbedrag mee op.

Aan het eind van de avond haalde presentator Jenz Verbogt van Paviljoen Overdiep alle vrijwilligers naar het podium in de voormalige kerk om het bedrag via een tv-scherm bekend te maken. Ze werden luid toegejuicht.

Nieuws

menu