Bouwbord Campus Eemdsdelta Groningen in Appingedam bestaat uit twaalf zeecontainers

Het bouwbord bestaat uit twaalf zeecontainers.

Twaalf zeecontainers, afkomstig uit de haven van Delfzijl, vormen het bouwbord voor Campus Eemdsdelta Groningen in Appingedam. Dit bouwbord, met daarop de naam ‘Poort van Groningen’, wordt deze week geplaatst op het terrein waar eerder verpleeghuis Solwerd stond. De bouw start begin 2021.

Aan de ene kant van het bouwbord, dat zaterdag helemaal klaar is, zijn karakteristieke plekken uit de regio te zien, met een knipoog naar het verleden.

Aan de andere kant kijkt een jongetje met zijn verrekijker reikhalzend uit naar de toekomst en de kansen die het hem kan bieden.

Aan de achterkant van het bouwbord staan beelden van de nieuwe campus. Daarnaast is er plek voor een dj.

1700 leerlingen van vier scholen

De oplevering van Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam staat gepland voor het schooljaar 2022/ 2023. Op de campus is dan ruimte voor 1700 leerlingen van vier scholen: de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en Noorderpoort.

Elk schooltype - havo/vwo, (v)mbo en praktijkonderwijs - heeft straks zijn eigen gebouw met een eigen ingang.

Drie gemeenschappelijke gebouwen

Naast deze drie gebouwen komen er drie gemeenschappelijke gebouwen: Kunst en Science, een werkplaats voor technische opleidingen en een sportcomplex. Deze gebouwen zijn in de avonduren en in de weekenden beschikbaar voor meerdere gebruikers.

Het gebied rondom de onderwijscampus wordt ontwikkeld tot een educatief landschap, een ruimte voor recreatie, sport en samenwerkingsvormen tussen de scholen, verenigingen en bedrijven uit de regio

De campus krijgt een eigen logo. De stippen en strepen in dit logo staan symbool voor het netwerk in de regio; de verschillende sectoren die met elkaar worden verbonden op de campus maar ook de kernen waaruit de nieuwe gemeente Eemsdelta is opgebouwd.

De Koppelpaarden

Parallel aan de bouw van de schoolgebouwen wordt gewerkt aan het gebouw De Koppelpaarden. Initiatiefnemers kunnen daar terecht met hun ideeën voor de Campus Eemsdelta Groningen.

In en om dit gebouw zijn alle thema’s van de campus (onderwijs, economie, cultuur en sport) te vinden. Ook komt er een informatiecentrum van BAM Bouw en Techniek, dat de campus bouwt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta
Eemsdelta
menu