Deze vier bands spelen op tweede paasdag tijdens het gratis Springpop Revival in Delfzijl

Het Lokaal in Delfzijl. Eigen foto

Grand Café Het Lokaal in Delfzijl staat tweede paasdag in het teken van de twaalfde editie van Springpop Revival. Vier bands maken hun opwachting.
Lees meer over
Eemsdelta
Muziek

De jonge groep Raiger trapt af, gevolgd door Keep in Touch. Daarna staat de reünie van Johnny Blue & the Race op het programma. Afsluiter is de band Daves.

Raiger maakt vanaf 2018 muziek in het Gronings en in het Nederlands. De band kenmerkt zich door snoeiende gitaren en up-tempo drums en bestaat uit Tim Lechner, Eelke Besseling en Steven Prins. Raiger was al op verschillende festivals en podia in de provincie te horen en te zien.

Keep in Touch - de ‘coverband met een rocksound’ - bestaat uit zanger Thomas Hoogendam, zanger/gitarist/toetsenist Paul Schoenmakers, gitarist Sjors Edens, bassist Koert Lingbeek en drummer Jarkko Jager. Op het repertoire staan nummers van onder meer Pink Floyd, Steppenwolf, Status Quo, The Kinks, David Bowie, The Cult en AC/DC.

Johnny Blue & the Race was een band uit Groningen die vanaf 1990 zo’n vijftien jaar lang rondtoerde door het Nederlandse en Duitse circuit. Speciaal voor deze editie van Springpop treedt de band op met de drie originele leden Gertjan Blaauw (zang, sax), Joost Karseboom (gitaar, zang), Wessel Babtist (drums). Kees Brandsma speelt op bas. Alle muzikanten hebben in het verleden een bijdrage geleverd aan Springpop, toen nog in jongerencentrum Sjangpouk en theater de Molenberg. De groep speelt een mix van jaren vijftig rhythm and blues en rock-’n-roll.

Daves is David Bowie, Talking Heads, Bryan Ferry en Simple Minds ineen. Zeven man sterk, met jeugdig en soms grijsgerand elan.

Het festival begint om 15.00 uur; de deuren van de zaal gaan een uur eerder open.

Nieuws

menu