Digital Art Factory voor creatieve jongeren in Appingedam opent na de zomer haar deuren en houdt volgende week een sneak peak

Foto: ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

De Digital Art Factory (DAF) – voor jongeren die creatief aan de slag willen met techniek – opent na de zomervakantie officieel haar deuren in Appingedam. Tijdens de sneak peak op vrijdag 25 of dinsdag 29 juni kun je vast een kijkje nemen.

‘DAF is een plek waar jongeren samenkomen om te experimenteren, te onderzoeken en te maken. Jongeren bepalen zelf waar ze meer van willen weten en waar ze mee aan de slag willen’, schrijft het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Tijdens de sneak peak op 25 en 29 juni kun je vrij inlopen tussen 14.00 en 17.00 uur. ‘Daffers’ van andere locaties presenteren hun projecten zoals een augmented reality expositie en 3D kunstwerken. Ook kun je zelf aan de slag.

Jongeren kiezen machines

Jongeren in Appingedam mogen mee bepalen welke machines er in de Digital Art Factory komen en welke projecten ze aangaan. ‘Tijdens deze Sneak Peek hopen we enthousiaste jongeren te vinden die deze werkplaats willen helpen opbouwen.’

Opwierderweg

DAF komt uiteindelijk op het terrein van de Eemsdelta Campus. Tot die tijd is de fabriek gehuisvest in de techniekvleugel van het Noorderpoort College aan de Opwierderweg in Appingedam.

Aanmelden kan bij DAF-coach Dennis Molema via 06-55880041 of dafappingedam@gmail.com.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta
menu