Drone vervoert AED in havengebied Delfzijl. 'Praktisch onmogelijk om overal AED’s voorhanden te hebben'

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Drone Delivery Services vervoert woensdag per drone een automatisch externe defibrillator (AED) van het kantoor van Groningen Seaports naar het nabijgelegen MuzeeAquarium in Delfzijl.
Lees meer over
Eemsdelta

De dronevlucht is een initiatief van Hive.Mobility, provincie Groningen, Drone Delivery Services en Groningen Seaports. Doel is aan te tonen dat levering van een AED per drone nu al mogelijk is in het in het werkgebied van Groningen Seaports.

Terugdringen gevolgen hartfalen

De demovlucht wordt gezien als een belangrijke stap naar de daadwerkelijke inzet van drones bij het terugdringen van de gevolgen bij hartfalen. ‘Onze havens bestrijken een heel groot gebied, waar het praktisch onmogelijk is om overal AED’s voorhanden te hebben. Deze innovatie zou een heel goede oplossing kunnen bieden’, licht algemeen directeur Cas König van Groningen Seaports in een persbericht toe.

2 minuten sneller ter plaatse dan met ambulance

Uit recent Zweeds onderzoek is gebleken dat drones succesvol gebruikt kunnen worden om AED’s af te leveren. Het onderzoek toonde aan dat AED’s tot 2 minuten sneller ter plaatse zijn dan per ambulance mogelijk is.

‘Dit kan het verschil maken tussen leven of dood’, weet Egbert Swierts van Drone Delivery Services, een start-up uit Assen die zich richt op vervoer van goederen met drones.

Nieuws

Meest gelezen

menu