Erik en André Heeres winnen De Groene Groninger van Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta. De broers leveren uitzonderlijke bijdrage aan duurzaamheid in Groningen

Foto: Eigen foto

De broers Erik en André Heeres hebben woensdag De Groene Groninger gekregen. Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan duurzaamheid in Groningen.
Lees meer over
Eemsdelta
Delfzijl
Het Hogeland

Dr. ir. Erik Heeres is hoogleraar chemische technologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen en wetenschappelijk directeur van het engineering instituut van de Universiteit (ENTEG). Ook hij houdt zich bezig met de mogelijkheden van biobrandstoffen, geeft hij cursussen aan bedrijven en vervult hij diverse toezicht- en bestuursfuncties.

Dr. André Heeres is lector biobased chemie aan de Hanzehogeschool. Hij houdt zich bezig met chemische modificaties van biogrondstoffen (uit landbouwgewassen) tot waardevolle verbindingen voor de chemische en farmaceutische industrie. Naast zijn werk voor de Hanzehogeschool is hij werkzaam voor Syncom.

Route naar groene chemie in de Eemsdelta

Beide broers zetten zich in voor het herwaarderen van kennis in de brede zin van het woord. Ze zijn samen betrokken bij de start-up BioBTX (van hout naar plastics), de innovatiehub Oost-Groningen, waar ook het omzetten van agrarische residuen naar hoogwaardige producten centraal staat, en diverse onderzoeksprojecten binnen en buiten de regio.

,,Heeres en Heeres krijgen de Groene Groninger omdat zij met hun onderzoek inzicht hebben gegeven in de route naar groene chemie in de Eemsdelta en daarbij een sterke verbinding hebben gelegd tussen Universiteit, Hogeschool en industrie”, zei gedeputeerde Nienke Homan, voorzitter van een jury die verder bestaat uit Johan Visser (Nouryon), Edward Groen (Teijin Aramid) en Frans Alting (SBE), bij de prijsuitreiking.

Nieuws

Meest gelezen

menu