Gemeente Eemsdelta roept hulp inwoners in voor maken nieuwe plannen. 15.000 mensen krijgen enquête in de bus

Jan Menninga. Foto: Archief DVHN

Om te achterhalen hoe haar inwoners het wonen en leven in hun straat, dorp of buurt ervaren, stuurt de gemeente Eemsdelta 15.000 inwoners via de post een enquête.

De antwoorden worden gebruikt voor het maken van nieuwe plannen. ‘Via het onderzoek willen we daarom bijvoorbeeld graag te weten komen hoe tevreden inwoners zijn over hun leefomgeving, of ze wel eens overlast ervaren, en of ze zich af en toe eenzaam voelen’, licht wethouder Jan Menninga in een persbericht toe.

De gemeente is van plan dit onderzoek minimaal eens in de vier jaar te herhalen. Menninga: ‘Zo blijven wij op de hoogte van de wensen en ideeën van onze inwoners en blijven onze plannen aansluiten op wat er leeft en speelt in onze gemeente.’

Enquête invullen

Inwoners die de enquête vanaf maandag 23 augustus ontvangen, kunnen deze tot en met vrijdag 1 oktober - schriftelijk of digitaal - invullen. Alle reacties worden in het najaar verwerkt.

In het voorjaar wordt een samenvatting van de uitkomsten gepubliceerd. Daarna gaat de gemeente met alle uitkomsten aan de slag voor het maken van nieuwe plannen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta
menu