Gerard Beukema nieuwe voorzitter DelfSail. Hij neemt het stokje over van Jan Koolhof

Jan Koolhof draagt aan de oude handelskade de voorzittershamer over aan Gerard Beukema. Foto: DelfSail

Lees meer over
Eemsdelta

Het bestuur van de Stichting DelfSail heeft Gerard Beukema benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter. Hij neemt de hamer over van Jan Koolhof, die vanaf de start van DelfSail in 1986 in verschillende functies een bijdrage heeft geleverd aan het succes en verdere professionalisering van de organisatie.

Koolhof heeft aangegeven deze functie graag te willen overdragen om het evenement in 2024 zoveel mogelijk nieuwe kansen te bieden.

Het bestuur betreurt het vertrek van Jan Koolhof. ‘Niet alleen vanwege zijn enorme ervaring maar ook vanwege zijn enthousiaste en zeer nuchtere en humorvolle wijze van besturen van de organisatie’, schrijven ze in een verklaring.

Jan Koolhof : „Ik heb een lange periode met zeer veel plezier samengewerkt met tientallen bestuursleden en andere vrijwilligers. Het was één groot avontuur en het grootste gedeelte van de tijd een feest om te doen. Met de nieuwe voorzitter en het huidige bestuur zit er nu een club mensen die gaat zorgen voor een geweldig DelfSailspektakel in 2024.”

De nieuwe voorzitter Gerard Beukema stopt 14 januari als burgemeester van de gemeente Eemsdelta. Het bestuur is blij met de nieuwe preses. ‘Wij hebben Gerard in zijn huidige rol als burgemeester leren kennen als een inspirerend en verbindend leider die goed past bij en betrokken is bij DelfSail en haar omgeving.’

Gerard Beukema: „Het is eervol om voor deze functie te worden gevraagd. Ik heb het de afgelopen jaren zeer naar mijn zin gehad in Delfzijl en zie het als een buitenkans om op deze wijze nog regelmatig terug te zijn en iets terug te doen voor de grote steun en gastvrijheid die ik hier heb ervaren.”

Nieuws

menu