Hoe klinkt Eemsdelta? Deze vraag moet leiden tot een 'uniek muziekstuk' voor deze nieuwe gemeente

Arend Gerds. Foto: Eigen foto

Hoe klinkt de nieuwe gemeente Eemdelta? Die vraag staat centraal in de zoektocht van Manon Luchies en Jurgen van Tolie, de ‘cultuurgastjes’ van Stichting IVAK, en het Noord Nederlands Orkest (NNO) naar ‘het geluid van Eemsdelta’. Om dit geluid vervolgens te verwerken in een muziekstuk.

Luchies, Van Tolie en het NNO schakelen bij hun zoektocht de hulp in van inwoners van de gemeente. Hun wordt gevraagd door te geven welk geluid de gemeente typeert. Dat kan in de vorm van een beschrijving of geluidsopname van een enkel karakteristiek geluid, maar ook in de vorm van een compleet lied én alles wat daar tussenin zit.

Eemsdelta-muziekstuk

Nadat al deze geluiden zijn verzameld, smeedt componist Arend Gerds deze geluiden samen tot een ‘uniek Eemsdelta-muziekstuk’. Deze compositie, die wordt gemaakt voor de harmonie-, fanfare- en brassbandverenigingen in de gemeente Eemsdelta, is 17 april voor het eerst te beluisteren tijdens een digitale kick-off.

Vervolgens kunnen leden van muziekverenigingen in Eemsdelta zich aanmelden voor een projectensemble, dat in laatste weekend van oktober een masterclass krijgt van muzikanten van het NNO én een presentatie geeft van het muziekstuk presenteert.

Het geluid van Eemsdelta kan tot 1 maart wordt aangeleverd via www.eemsdorp.nl/muziek .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta
menu