Holwierde realiseert gezondheidscentrum in voormalige dorpswinkel DorpsSuperrr

Foto: Google Streetview.

Holwierde krijgt een gezondheidscentrum in voormalige dorpswinkel Dorpssuperrr. Met financiele steun van de provincie, voormalig gemeente Delfzijl en Fonds Nieuwe Doen kan de verbouwing van start gaan.
Lees meer over
Eemsdelta

Een jaar geleden sloot dorpswinkel DorpsSuperrr in Holwierde haar deuren. De huisarts, die in het zelfde pand onderdak heeft, zit er nog wel en wil er graag blijven.

De huisarts en het dorp, verenigd in de Brede Werkgroep Holwierde, willen de functie van het pand versterken en uitbreiden tot een echt gezondheidscentrum, meldt procesbegeleider Tijmen Hordijk van Burokiek. ‘Er is inmiddels een fysiotherapeut bijgekomen en er zijn gesprekken met nog een aantal geïnteresseerden.’

Verbouwing kan starten

Om het pand om te kunnen bouwen naar een gezondheidscentrum jaar heeft de Brede Werkgroep het pand gekocht. De stichting Dorpshuis Holwierde kreeg financiële steun van de Provincie Groningen en de Gemeente Delfzijl. Ook verschillende inwoners uit Holwierde hebben bijgedragen. Voor het laatste stuk financiering is vorige week een lening afgesloten bij het Fonds Nieuwe Doen. ‘Dat betekent dat de geplande verbouwing en verduurzaming nu echt van start kan gaan.’

Het gebouw wordt energiezuinig gemaakt, de entree wordt vernieuwd en het pand krijgt een compleet nieuwe indeling. Naast de huisarts en de fysiotherapeut is er nog ruimte voor een of twee extra huurders.

Nieuws

Meest gelezen

menu