Huurders krijgen sleutels van tiny houses op terrein kartonfabriek De Eendracht in Appingedam

Annalies Usmany-Dallinga (links) en Laura Broekhuizen. Foto: Douwe Schudde

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga van Eemsdelta en directeur-bestuurder Laura Broekhuizen van Groninger Huis hebben donderdag tien huurders verblijd met de sleutels van hun tiny houses op het terrein van de voormalige kartonfabriek De Eendracht in Appingedam.
Lees meer over
Eemsdelta

De tiny houses, die voor 452 euro per maand worden verhuurd, hebben een plekje gekregen in het gebied grenzend aan de bestaande woningbouw aan de Woldweg. De huisjes zijn vooral in trek bij starters die (met weinig spullen) klein willen wonen om een duurzame bijdrage te leveren. Een van de tiny houeses heeft een vide met een extra slaapgelegenheid.

Als alles volgens planning verloopt, wordt het omliggende groen medio april aangelegd. ,,De bewoners van de tiny houses mogen meepraten over de inrichting van het groen rond de woning”, beloofde wethouder Annalies Usmany-Dallinga bij de opening.

Woningbouw op terrein De Eendracht

De tiny houses zijn onderdeel van de eerste fase van woningbouw op het terrein van de voormalige kartonfabriek De Eendracht in Appingedam. Op deze locatie locatie worden tot het jaar 2030 naar schatting tweehonderd woningen gebouwd. Dit gebeurt in fases.

Nieuws

menu