Inwoners van Appingedam kunnen een robotkat, robotstofzuiger of muziekspeler met grote knoppen lenen bij de ‘SlimoTheek’

Studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg van Noorderpoort Appingedam en leerlingen van de Rutger Kopland School in Siddeburen werken mee aan de SlimoTheek. Ze geven uitleg en begeleiden bij het thuis uitproberen van producten. Foto: Cadanz Welzijn.

Appingedam krijgt vanaf half april een ‘SlimoTheek’ in het gezondheidscentrum Overdiep. Inwoners kunnen hier kennismaken met slimme (zorg)technologie.
Lees meer over
Eemsdelta

Bij de SlimoTheek kun je technologische producten als een muziekspeler met grote knoppen, een eenvoudige tablet, een robotstofzuiger of een robotkat voor een paar weken lenen.

‘Juist voor ouderen en mantelzorgers levert slimme technologie voordelen op’, stellen de initiatiefnemers. Na de uitleenperiode gaan de producten weer terug naar de SlimoTheek. Je besluit zelf of je een product aanschaft. De uitleen is gratis.

De SlimoTheek is een initiatief van Noorderpoort Appingedam, Rudger Kopland School Siddeburen en GeneratieThuis in samenwerking met de gemeente Eemsdelta en Cadanz Welzijn.

Nieuws

menu