Jaarrekeningen 2020 Appingedam, Delfzijl en Loppersum sluiten met 2,3 miljoen in de min

De voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum sluiten 2020 af met een ‘totaal nadelig saldo van 2,3 miljoen euro’.

Foto: Pixabay.

Foto: Pixabay.

Dat meldt gemeente Eemsdelta, waartoe de drie voormalige gemeenten per 1 januari 2021 werden heringedeeld.

‘De jaarrekeningen 2020 van de voormalige gemeenten sluiten na bestemming met een totaal nadelig saldo van 2,3 miljoen euro. Na bestemming houdt in dat voor een aantal onderdelen waarvoor de uitvoering nog niet geheel is gedaan, nog restantbudgetten beschikbaar moeten blijven voor uitvoering in 2021 en verdere jaren.’

Nadelig saldo door aantal oorzaken

Het negatieve resultaat komt door een tekort op de jeugdzorg, een ‘aanvullende voorziening gevormd voor de claim van de NAM over de belastingjaren 2016-2020 ten aanzien van de WOZ-waardebepaling van de gaswinningslocaties’, en door ‘de jaarlijkse herziening van de bouwgrond-exploitaties’ waarvoor een aanvullende voorziening moest worden getroffen ten laste van 2020, zegt wethouder Jan Menninga.

Besluitvorming op 30 juni

De jaarrekeningen 2020 van de voormalige drie gemeenten worden in de raadsvergadering van 1 juli behandeld, meldt gemeente Eemsdelta.

In dezelfde raadsvergadering worden ook de jaarrekeningen van de voormalige gemeenschappelijke regelingen SANOG, Werkplein Fivelingo en Werkorganisatie DEAL besproken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Eemsdelta
menu