Jannes Klaassen uit Middelstum in top 3 beste praktijkopleiders van Nederland

Jannes Klaassen voor de vestiging in Bedum. Foto: 's Heeren Loo

Praktijkopleider Jannes Klaassen van ’s Heeren Loo in Bedum is maandagavond in Apeldoorn in de top 3 geëindigd van de beste praktijkopleiders in Nederland. De Middelstumer schopte het tot de finale en ging naar huis als trotse genomineerde.
Lees meer over
Eemsdelta
Het Hogeland

Mike Kastrop van autorestauratiebedrijf Classic Mike werd winnaar. Klaassen werkt bij de zorggroep in Bedum, die zich bezighoudt met mensen met een beperking. Hij helpt studenten van het Alfa-college de praktijk te ervaren en te voelen.

Tijdens het ‘Mbo Ambassadeursgala’, een initiatief van de MBO Raad, werd de top drie praktijkopleiders in het zonnetje gezet en werd de winnaar op feestelijke wijze bekend gemaakt door SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Vertrouwen

Klaassen is niet teleurgesteld dat hij niet heeft gewonnen. „Ik ben enorm blij en trots met mijn nominatie. Ik ben gewoon mijzelf gebleven. Ik doe gewoon mijn ding en dat spreekt denk ik aan. Dat zal ik ook altijd stimuleren. Ontdek wie je bent en durf origineel te zijn.” Zijn goede beoordeling als praktijkopleider denkt hij te danken hebben aan het schenken van vertrouwen aan zijn leerlingen. „Ik heb veel geduld en geef mensen kansen om te kunnen leren. Daarvoor heb je vertrouwen nodig en dat straal ik wel uit. Het is best een ingewikkeld vak en mijn enthousiasme voor het werk draag ik graag over aan de studenten.”

Klaassen won eerder Alfa’s Goud, omdat hij de studenten van het Alfa-college opleidt op de werkvloer met grote passie voor de zorg. Zijn verkiezing als Beste praktijkopleider leidde ertoe dat hij is voorgedragen bij deze landelijke verkiezing.

Nieuws

Meest gelezen

menu