Kerstactie Hoog Hammen, boerderij van tv-serie Hollands Hoop in Overschild

Het Sergei Bolotny Trio Hoog Hammen. Foto: Wilco van der Laan

Lees meer over
Eemsdelta

De Stichting Hoop voor Hoog Hammen houdt een inzamelingsactie om een begin te kunnen maken met het geven van een nieuwe bestemming aan deze boerderij bij Overschild, die bekend is van de televisieserie Hollands Hoop.

De versterking en restauratie van boerderij Hoog Hammen zal vermoedelijk een aantal jaar in beslag nemen en stapje voor stapje worden uitgevoerd. Maar daar hoeven de Groningers niet op te wachten, vertelt voorzitter Leanne Nobel van de Stichting Hoop voor Hoog Hammen. „Ons doel is om van Hoog Hammen een plek te maken die voor iedereen toegankelijk is. Op korte termijn willen we beginnen met het comfortabel maken van de pronkkamer in de boerderij.”

„Aan de stamtafel in deze kamer nodigen we in eerste instantie bekende Groningers uit om met elkaar in gesprek te gaan in allerlei settings, van koffie- of borreltafel tot diner. In de toekomst kunnen gasten ook in het voorhuis logeren. We ervaren nu al dat Hoog Hammen een verbindende functie heeft voor Groningers en mensen uit de rest van het land. Die verbindende functie koesteren we en willen we alleen maar groter maken. Door een bijdrage van al diegenen die Hoog Hammen een warm hart toedragen, maken we deze volstrekt unieke boerderij tot een plek voor iedereen.”

Aan de pronkkamer moet nog van alles gebeuren om er een comfortabele gelagkamer van te maken. Van isolatie en verwarming tot aankleding. Mensen kunnen hier op verschillende manieren aan bijdragen. Zo kan er een gift gedaan worden vanaf 25 euro om ‘Vriend van Hoog Hammen’ te worden. Ook is er een optie vanaf 250 euro om door fotograaf Wilco van der Laan in de pronkkamer op de foto te worden gezet. En wie een gift doet vanaf 750 euro wordt op 12 februari 2022 zelfs onthaald op een exclusief gelagkamerconcert door meesterviolist Sergei Bolotny en zijn trio.

Stichting Hoop voor Hoog Hammen maakt zich al twee jaar hard voor een nieuwe toekomst voor Hoog Hammen. Doel is om van de boerderij een buitenplaats van rust en reuring maken, met voor alle Groningers wat wils. Van een ijsje op het achtererf tijdens een fietstocht, tot een overnachting in een van de gastenkamers in het voorhuis, een rustige werkplek tussen de bomen, een voorstelling in het stropak-theater in de schuur of een goed gesprek aan de stamtafel.

Meer Informatie via Facebook: Hoop voor Hoog Hammen of of stuur een mail naar: [email protected]

Nieuws

Meest gelezen

menu