Aangeboden door

Margriet Donker (ChristenUnie): 'Groningse dorpen voor jong en oud'

Margriet Donker-van der Vinne: „Ik woon zelf met veel plezier in een klein dorp in het aardbevingsgebied maar zie dat voorzieningen verdwijnen.” Foto: Provincie Groningen Foto: Marijke Koetsier

Margriet Donker is lid van Provinciale Staten namens de ChristenUnie. Een belangrijk thema voor haar is de leefbaarheid in de dorpen.
Lees meer over

„Maak jij je wel eens zorgen over de leefbaarheid in jouw dorp? En wil jij misschien meedenken over je leefomgeving? Zo verging mij het wel. In 2019 stelde ik mij dan ook verkiesbaar als Statenlid voor de provincie Groningen. Namens de ChristenUnie denk ik nu mee over de inrichting van onze provincie, het gasdossier, over water en ook over zorg en leefbaarheid. Leefbaarheid gaat me erg aan het hart. Ik woon zelf met veel plezier in een klein dorp in het aardbevingsgebied maar zie dat voorzieningen verdwijnen.”

Dorpshuis

„Toen ik hier 27 jaar geleden met mijn gezin kwam wonen was er nog een buurtsuper. Er waren twee scholen, een peuterspeelzaal en de kerk waar we naartoe gingen. Dat is nu allemaal verdwenen. „Gelukkig hebben we nog wel het dorpshuis en veel enthousiaste dorpsgenoten. Het dorpshuis is de ontmoetingsplek waar veel gebeurt. Daarom vind ik het belangrijk dat dorpshuizen blijven bestaan.”

Zorg

„Ook bereikbare zorg in en rond dorpen wordt steeds lastiger Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van een huisarts. Als volksvertegenwoordiger maak ik mij hard voor deze onderwerpen zodat het Groningse platteland en dorpen aantrekkelijk blijven voor jong en oud.”

Meer weten

Meer weten over Margriet Donker-van der Vinne? Kijk dan op www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu