De toekomst van museum Møhlmann in Appingedam hangt aan een zijden draadje door energieprijzen. Maar eigenaar is strijdlustig: 'Zo lang ik leef, spartel ik nog'

Museumeigenaar Rob Møhlmann vreest dat zijn nieuwe tentoonstelling in het Møhlmann-museum de laatste zal zijn. Reden: de torenhoge energiekosten. Wat gaat hij doen om zijn geliefde museum te redden?

Rob Møhlmann op de trap in het Museum Møhlmann, te midden van de nieuwe tentoonstelling over realistische en figuratieve kunst.

Rob Møhlmann op de trap in het Museum Møhlmann, te midden van de nieuwe tentoonstelling over realistische en figuratieve kunst. Foto: Jan Willem van Vliet

Lees meer over
Eemsdelta

Wie kent de excentrieke museumeigenaar Rob Møhlmann (66) niet? Klein van stuk, een grijzend baardje en gekleed in een ribfluwelen pak loopt hij trots door het Museum Møhlmann in Appingedam, dat zijn levenswerk is geworden. Hij begon met 750 gulden en bezit nu een collectie van zo’n tweeduizend werken. Maar sluiting van het karakteristieke museum ligt op de loer, vanwege de torenhoge energielasten. Møhlmann vertelt over wat het museum voor hem betekent en hoe hij het wil redden.

Wat is er precies aan de hand met de energierekening?

Nieuws

menu